HDSSB UVJETUJE

Vulin: HDZ i SDP nas neće kupiti za 'kikiriki'

10.09.2015 u 07:26

Bionic
Reading

Tko će s kim ići u koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima, razgovaralo se sinoć u emisiji Otvoreno na HTV-u. U emisiji su gostovali Peđa Grbin (SDP), Josipa Rimac (HDZ), Dragan Vulin (HDSSB), Ivan Vilibor Siničić (Živi zid) i Damir Kajin

'HDZ ima rješenje za sve probleme', kazala je u emisiji Otvoreno Josipa Rimac, koja je jučer dala ostavku na mjesto gradonačelnice Knina kako bi se posvetila novoj ulozi. Ona je, naime, direktorice kampanje HDZ-a za parlamentarne izbore, a zanimljivo da je nedavno mogućnost svoje ostavke na mjesto gradonačelnice nazvala prvotravanjskom šalom.

Kazala je i da joj je zapelo za uho što se 'svi oslanjaju na jake lidere na lokalnoj razini'. Hrvatska se plavi po tom pitanju, sigurna je. S koalicijskim partnerima nisu razgovarali o nikakvim podjelama funkcija, kako je i sam šef HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno rekao. Ne boje se predstaviti svoj gospodarski program, poručuje, a predstavit će ga kada budu znali datum izbora.

Kakve se koalicije pripremaju i tko će s kime prije izbora, u emisiji je govorio i Peđa Grbin (SDP). Odgovarajući na pitanje o populističkim mjerama, konkretnije švicarskom franku ili pak solidarnoj naknadi za električnu energiju, Grbin je kazao kako su mjere između ostalog donesene 'jer su građani morali početi osjećati posljedice poboljšanja ekonomske klime u Hrvatskoj'.

Dragan Vulin (HDSSB) nedavno je izjavio da je spreman razgovarati s HDZ-om i SDP-om, 'ali se neće prodati za kikiriki'. Kazao je kako HDSSB po pitanju kadrova ima kvalitetne ljude. Cilj im je spriječiti egzodus mladih iz Slavonije i Baranje.

Ivan Vilibor Sinčić pita se sjeća li se tko jamstvene kartice iz doba Ive Sanadera ili SDP-ova Plana 21. Ne treba nama nužno vlast, kazao je ispred Živog zida, najavivši kako će raditi na 'povratku opljačkane hrvatske imovine'.

'Nama je dovoljno 10 do 20 zastupnika', ocijenio je Sinčić. Kaže da zna da narod neće povjerovati demagogiji. Ne vjeruje da se ministri bore protiv banaka, za njega je to samo 'politički spin'.

Kajin mu je bio jedan od najdražih zastupnika u Saboru kada je gledao sjednice kao 15-godišnjak, no razočarao se u njega jer se, kaže, pokazao kao nevjerodostojan.

Damir Kajin najavio je pak iznenađenja u vidu poznatih imena. 'Hrvatska nije samo HDZ i SDP, želimo dati građanima izbor, poručiti im da je njihov glas siguran i da ih nitko neće bolje zastupati', kazao je Kajin.

Bit će marginaliziranja od strane medija, svjestan je. Mediji funkcionriaju kao i pravosuđe - po diktatu politike, obrazložio je svoj stav.