NEZAKONITO KOPAO KAMEN

Vukšić pod istragom zbog 52 milijuna kuna

23.03.2010 u 09:31

Bionic
Reading

Protiv bivšeg predsjedničkog kandidata i vlasnika tvrtke Kamenolom Gradac d.d. Slavka Vukšića našičko Državno odvjetništvo podnijelo je prošli tjedan sudu istražni zahtjev. Tereti ga se da je Kamenolom Gradac d.d. iz kamenoloma Torine kod Našica protuzakonito iskopao 1,73 milijuna prostornih metara tehničko-građevnog kamena u vrijednosti od gotovo 52 milijuna kuna

Kako je otkrio rudarski inspektor Državnog inspektorata, Vukšićeva tvrtka kamen je nezakonito iskopala od travnja 2006. do veljače 2009. godine bez potrebne koncesije za eksploataciju mineralnih sirovina.

Inspektor je spis je dostavio Državnom odvjetništvu, Prekršajnom sudu podnio je optužni prijedlog zbog prekršaja i kaznenu prijavu našičkom Državnom odvjetništvu.

Slavko Vukšić tijekom kampanje za predsjedničke izbore predstavljao se sloganom „ustani“ i tvrdio da je uspješni slavonski poduzetnik. Njegova tvrtka Kamenolom Gradac do travnja 2009. godine imala je valjanu koncesiju za kopanje kamena iz kamenoloma Torine izdanu prije 20 godina. U međuvremenu podnio je zahtjev za proširenje kamenoloma na 37,9 hektara, ali to je odobreno tek u travnju 2009.

Ne čekajući dopuštenje za proširenje kamenoloma tvrtka je kamen eksploatirala pune tri godine na cijelom spornom području i tako nezakonito namaknula gotovo 52 milijuna kuna, zbog čega će se očito naći na optuženičkoj klupi.