RADOSNA VIJEST

Vukovarskim srednjoškolcima besplatan prijevoz

02.09.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Potpuno besplatan prijevoz autobusom ili vlakom do škole, bilo da nastavu pohađaju u Vukovaru, Vinkovcima ili Osijeku, imat će predstojeće školske godine svi vukovarski srednjoškolci

Iz vukovarske gradske uprave je potvrđeno da će svi učenici koji koriste gradski prijevoz u Vukovaru ili međugradski prijevoz na području Vukovarsko-srijemske ili Osječko-baranjske županije imati besplatne mjesečne karte.

Jedini preduvjet je predočenje potvrde o upisu i osobne iskaznice, odnosno preslike rodnog lista učenika i osobne iskaznice roditelja. Za svakog od učenika 50 posto iznosa mjesečne karte snosit će Grad Vukovar, a drugu polovicu pokrit će svojim popustom prijevoznici.

Za razliku od njih, djeca iz drugih gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije plaćat će 10 posto punog iznosa mjesečne karte za autobus. Preostali iznos bit će pokriven na način da će 10 posto iz svog proračuna dati županijske vlasti, 30 posto će izdvojiti jedinice lokalne samouprave, dakle gradovi i općine, dok će 50 posto snositi autoprijevoznici.