PREPUCAVANJE ZBOG PUKNUTOG NASIPA

Vukovarski župan odgovara na optužbe ministra Jakovine

23.05.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Na izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine izrečenu u eteru Hrvatskog radija 'A sad Vlada' da je 'tvrtka vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića radila je taj nasip. Galić je bio član Upravnog vijeća, a sada mu je logično da su krivci negdje drugdje', stigao je demanti iz Ureda za odnose s javnošću Vukovarsko-srijemske županije. Tekst demantija u cijelosti objavljujemo

Sukladno Zakonu o medijima NN 59/04,84/11,81/13; članka 40, molim Vas da objavite moj demanti na članak na Vašem portalu objavljenom 21. svibnja 2014., te Vas također molim da mu pružite jednak prostor u vašem mediju, kao što je navedeni članak.

U cilju istinitog informiranja javnosti iznosim slijedeće:

U navedenom članku ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina navodi kako sam vlasnik jedne od tvrtki koje su gradile navedene nasipe, te kako sam bio član Upravnog vijeća u istoj. Iznesena tvrdnja je neistinita.
Netočna je informacija kako sam vlasnik navedene tvrtke, a niti bilo koje druge tvrtke, kao i kako sam bio član Upravnog vijeća u tom navedenom periodu.
Vukovarsko-srijemska županija jeste dioničar sa oko 20 % u tvrtki Vodoprivreda Vinkovi d.d..
Također, prema mojim saznanjima tvrtka Vodoprivreda u to vrijeme nije obavljala navedene poslove na toj dionici.
Uz svu tešku situaciju koja je pogodila ovo područje, ne razumijem kako se ministar Jakovina usuđuje prozivati neistinama.
Na ovaj način, nije naštetio samo meni osobno, nego i dodatno otežao već tešku situaciju, i stvorio nepotrebnu pomutnju u javnosti.
Kao resorni ministar, nije se udostojao sastati sa županijskim Stožerom za zaštitu i spašavanje, stožerom Grada Županje, niti Stožerima općina na pogođenim područjima, u što boljem rješavanju ove teške situacije koja je stravično pogodila ovu županiju, što je nedopustivo.

Stoga Vas molim da u cijelosti objavite ovaj demanti, ogradite se od neistinitog sadržaja predmetnog članka i uklonite ga s Vašeg portala.

ŽUPAN
Božo Galić, dipl.ing.