'HEROJ' GOSPODARSKE ZONE

Vukovarski direktor 'volontirao' za 15.000 kuna

Bionic
Reading

Može li se volontirati za 15 tisuća kuna mjesečno? Ako je vjerovati ugovoru o međusobnim pravima i obavezama koji je krajem srpnja 2007. godine potpisao direktor Vukovarske gospodarske zone Dražen Čović s tadašnjim predsjednikom Nadzornog odbora Društva Mirkom Ćavarom, očito je i to moguće, otkriva Glas Slavonije

Naime, Dražen Čović je više puta isticao da posao direktora obavlja volonterski, no Glasu Slavonije je dostavljena informacija da je u ugovoru precizirano da će Društvo (kojem je povjereno upravljanje Gospodarskom zonom Vukovar) Čoviću mjesečno isplaćivati 15 tisuća kuna bruto, osigurati mu na korištenje, bez ograničenja, osobni automobil visoke srednje klase (uz sve plaćene troškove za vozilo), mobilni uređaj i prijenosno računalo te podmiriti troškove reprezentacije.

Sabo: Čović nije dostavio financijsko izvješće!

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane Društva, ono se obvezuje isplatiti Čoviću godišnji bruto iznos u roku od 15 dana. U ugovoru također stoji da bi u slučaju prestanka Čovićevog radnog odnosa u Fini, gdje je zaposlen, s njim bio sklopljen novi ugovor o zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme s osnovnom mjesečnom bruto plaćom od 25 tisuća kuna.

Željko Sabo
, gradonačelnik Vukovara, potvrdio je da je donio odluku o smjeni Čovića, naglasivši da, iako je to novi Nadzorni odbor od njega tražio, Čović nije dostavio financijsko izvješće o poslovanju.

'Bez rezultata je ostalo i moje nastojanje da dođem do gospodarstvenika koji su potpisali ugovor o gradnji objekata u Gospodarskoj zoni, a uz to Ministarstvo financija tereti Vukovarsku gospodarsku zonu da plati 1,6 milijuna kuna poreza', rekao je Sabo. Dodao je da je VGZ iz gradskog proračuna dosada dobila 1,7 milijuna kuna, od čega je u banci oročila milijun kuna.

Gradsko vijeće Vukovara trebalo je na sjednici održanoj prije dva dana razmotriti financijsko izvješće Vukovarske gospodarske zone za 2008. godinu, no zbog prekida sjednice ta je točka prebačena na dnevni red sjednice koja će biti održana 22. prosinca.

Čović: Nisam ništa naplatio!

Dražen Čović je potvrdio da je potpisao ugovor, ali i naglasio da ni on ni bilo tko od njegovih suradnika nije uzeo ni lipu za rad uDruštvu.

'Nisam naplatio nijednu plaću niti sam to mislio učiniti dokGospodarska zona ne zaživi u punom smislu. U njemu postoji klauzulatajnosti, no znam da ga je gradonačelnik Željko Sabo dostavionovinarima i od koga ga je dobio. Također znam i da me Sabo želismijeniti i već je imenovao vršitelja dužnosti direktora, a naTrgovačkom sudu je da odluku o mojoj smjeni verificira ako prihvati daSabo predstavlja Skupštinu', rekao je Čović.

Dodao je da je,preuzimajući dužnost direktora uz odluku da ne uzima novac za svoj rad,želio znanje i trud staviti na raspolaganje gradu i pridonijetioživljavanju Gospodarske zone u kojoj bi do radnog mjesta trebalo doćipribližno 600 ljudi.