NISU POVLAŠTENI

Vukovarski branitelji traže Milinovićevu ostavku!

17.05.2010 u 16:24

Bionic
Reading

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara na današnjoj je Skupštini zaključila da se ne slaže sa smanjenjem tzv. povlaštenih mirovina hrvatskim braniteljima, što je jedna od Vladinih mjera štednje, jer smatraju da prostora za uštede ima i na drugim mjestima

'Ne dozvoljavamo da se naše mirovine nazivaju povlaštenima, jer gubitak zdravlja na ratištima ili u logorima nije nikakva povlastica', kazao je predsjednik Udruge Damir Jašarević, koji je s izaslanstvom zagrebačkih branitelja Vukovara poslijepodne predao zaključke Skupštine Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Osim što se ne slažu sa smanjenjem mirovina, članovi ove udruge zatražili su i 'odlazak' ministra zdravstva Darka Milinovića zbog odluke da braniteljima više ne plaća dopunsko zdravstveno osiguranje.

'Svojim radom ministar zdravstva nanosi štetu cijeloj Vladi', kazao je Jašarević, dodajući da odlukom o ukidanju dopunskog osiguranja Milinović kažnjava ratne stradalnike jer su u Domovinskom ratu ostavili zdravlje.

Jašarević je kazao da se njegova udruga dosad trudila surađivati s Vladom pa se, primjerice, nije protivila ni uvođenju kriznog poreza.

Dodao je da u redovima Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara nema 'lažnjaka', zbog čega se ne slažu da ih se 'trpa u isti koš s onima koji su u ratu proveli tek dva dana'.

No državni tajnik Zoran Komar braniteljskom je izaslanstvu ponovio da država nema novca te da mora štedjeti svugdje gdje je to moguće.

Zbog smanjenja mirovina u proračun će se sliti više od 600 milijuna kuna, kazao je državni tajnik dodajući da su sve mjere štednje uvedene da država ne bi došla u situaciju da mirovine uopće ne može isplatiti.