PROBLEMI SE NASTAVLJAJU

Vukovarska Tehnička škola nije prošla na tehničkom pregledu

29.03.2013 u 14:37

Bionic
Reading

I drugi tehnički pregled obnovljenih prostorija Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru nije zadovoljio jer još uvijek nisu završeni svi planirani radovi, javlja Večernji list. U odnosu na prvi tehnički pregled, novi je pregled pokazao da je uklonjeno 80 posto nedostaka uočenih prije više od mjesec dana. No sve to nije dovoljno da škola može dobiti uporabnu dozvolu i da djeca ponovno sjednu u svoje školske klupe

I na drugom tehničkom pregledu uočen je niz manjih nedostataka, no još uvijek nisu uređeni prilazi školi, vanjska hidromreža, niti je atestirano postavljeno dizalo.

'Očajni smo i razočarani. U odnosu na prvi tehnički pregled do sada je učinjeno dosta, ali svejedno nedovoljno. Sad više niti ne znamo što će i kako daje biti, kakva je dalja procedura. Znamo samo da je prvi rok za završetak obnove škole bio 25. prosinac prošle godine i da smo od tada imali tri – četiri roka. Svi rokovi su probijeni', rekla je Večernjem listuDragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja Tehničke škole.

Svjesni svih problema i teškoćama u odvijanju nastave roditelji su spremni pomoći na sve načine. Već su najavili da će se organizirati i uključiti u čišćenje i brisanje školskih prostorija kako bi se i na taj način ubrzao cijeli postupak i završili radovi. Ipak, od utorka se može očekivati novi bojkot nastave.

Vijeće roditelja još je početkom ožujka donijelo odluku da ukoliko i ovaj rok bude probijen da će započeti novi bojkot nastave. Za sada ta odluka ostaje na snazi. Svjesni smo problema, napora koje ulažu ministarstvo i svi drugi uključeni u postupak obnove ali isto tako znamo i da je sve ovo prevršilo svaku mjeru. Djeca i sada dio nastave pohađaju u školi koja ne zadovoljava niti najosnovnije uvjete. Skraćeni su sati, profesori trče sa jedne na drugu stranu pa i sama kvaliteta nastave dolazi u pitanje. Uz sve to i studenti Veleučilišta, gdje su smještena djeca, ne mogu normalno i kvalitetno pohađati nastavu', upozorila je Dragana Đorđević.


Ionformaciju da vukovarska Tehnička škola, koja se obnavlja već nekoliko godina, nije prošla na tehničkom pregledu, potvrdio je Hini i ravnatelj škole Đorđe Lukić

Lukić je kazao kako su tijekom tehničkog pregleda kao problemi, koji do daljnjega sprječavaju izdavanje uporabne dozvole, evidentirani neuređen prilaz školi, hidranti koje je nužno postaviti te školska kotlovnica za koju je zatražen atest.

Rok za uklanjanje navedenih nedostataka je osam dana, nakon čega će se tehnički pregled ponovno obaviti', kazao je Lukić dodajući kako će učenici nastavu nastaviti pohađati na Veleučilištu Lavoslava Ružičke.

Problemi oko obnove vukovarske Tehničke škole, koju pohađa petstotinjak učenika, kulminirali su početkom drugog polugodišta ove školske godine kada su roditelji učenika, nezadovoljni dinamikom obnove, donijeli odluku da djecu ne šalju na nastavu koju su tijekom obnove pohađali u neprimjerenim prostorima Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovu naselju.

U nekoliko navrata u Vukovaru je tim povodom boravio i ministar obrazovanja Željko Jovanović koji je inzistirao na pojačanoj dinamici obnoviteljskih radova, a učenici su na nastavu u drugom polugodištu krenuli na Veleučilištu Lavoslava Ružičke, dok se praktična nastava održavala u Radničkom domu.