NOVA PROTESTNA AKCIJA

Vukovarci će fotografiju Vlade gađati jajima

28.02.2011 u 11:42

Bionic
Reading

Nezavisni političar Petar Macut najavio je za subotu prosvjed u Vukovaru koji je simbolično nazvao 'Jaje na oko' te pozvao Vukovarce da 'ponesu jaje i razbiju ga na slici onih koji su svojim postupcima oduzeli svaki tračak nade hrvatskom narodu'

VUKOVAR – 'Tim činom želimo se pridružiti ostalim građanima u Hrvatskoj koji su također zabrinuti za budućnost i prosperitet ovoga društva. Samo kontinuirano iskazivanje nezadovoljstva može natjerati nemoralne upravljačke strukture na uzmak. To nam je građanska dužnost i pravo', stoji u Macutovom pozivu na prosvjed.

Petar Macut, donedavno član HSP-a iz kojega je istupio zbog neslaganja s načinom djelovanja vodećih ljudi te stranke, ističe kako se 'službena politika hrvatske Vlade već duže vrijeme kosi s voljom onih koji prema Ustavu odlučuju o tome tko će i koliko dugo upravljati državom'. Kao razlog prosvjedu, kojeg organizira u subotu točno u podne na glavnom vukovarskom trgu, navodi i 'inertnost službene parlamentarne oporbe koja svojom ispraznom retorikom podržava vladajuće nadajući se automatskom preuzimanju vlasti'.

'Dva su specifična i dodatna razloga zašto su Vukovarci posebno dužni iskazati nezadovoljstvo: Vukovar je najsiromašniji i drugi najskuplji grad u cijeloj državi, a premijerka je počasna građanka našega grada. Ukoliko ne posluša naš glas i ne odstupi s mjesta premijerke, postat će nedostojna časti koju joj je grad heroj ukazao', ukazuje Macut.

Za kraj je poručio kako građani Hrvatske 'ne žele na ulici izabrati novu vlast, nego ulicom žele izboriti svoje pravo na prijevremene izbore'.