LESAR O REBALANSU

'Vuk sit, koze na broju, a Hrvatska u banani!'

25.08.2010 u 14:32

Bionic
Reading

Razlog zbog kojeg je Vlada inzistirala na donošenju rebalansa proračuna i sazivanju izvanredne sjednice Sabora samo 17 dana prije početka redovitog zasjedanja jedino može biti velik HDZ-ov skup 11. rujna u Zagrebu, rekao je u srijedu u Vukovaru vođa Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar

Na medijskoj je konferenciji upozorio da je, kao saborski zastupnik, upoznat s rebalansom državnog proračuna u utorak oko 17 sati, iako izvanredna sjednica počinje u četvrtak, što je po njemu neprihvatljivo.

'Predsjednici HDZ-a i Vlade Jadranki Kosor navodno trebaju sređene financije da ne bi bilo neugodnih pitanja na velikoj HDZ-ovoj fešti. Zbog toga je rebalans prigodničarski', poručio je Lesar.

Po njegovim riječima, 'kad Sabor usvoji prijedlog rebalansa državnog proračuna – vuk će biti sit, koze na broju, a Hrvatska u banani'.

Lesar je izmjene i dopune proračuna nazvao i 'INA-rebalansom', jer smatra da se samo od hrvatske naftne kompanije moglo 'ubrati milijardu i pol kuna poreza, što je posao ministra financija, pa ne bi bilo rebalansa'.

'Nije ni HDZ kriv za sve, nego su se i Josip Friščić, Đurđa Adlešič i manjinski zastupnici ponijeli kao sajmišni trgovci. Očito su dobro trgovali uoči izbora koji nam dolaze nagodinu', zaključio je Lesar.