TABLOID IZMJERIO

Vučićev 'mikropenis' postao tema srpske izborne kampanje

10.03.2017 u 13:31

Bionic
Reading

Da se srbijanski tabloidi i privatne televizije itekako koriste u predsjedničkoj predizbornoj kampanji ponajbolje pokazuje ovotjedni slučaj kada je u emisiji 'Ivan Ivanović i muškarci' TV Prve voditelj Ivan Ivanović sa sugovornicima raspravljao kako horoskop pokazuje da premijer Aleksandar Vučić ima 'mikropenis'. Dva dana kasnije reagirao je Dragan J. Vučićević, glavni urednik lista Informer bliskog premijeru koji je ocijenio kako je u tijeku 'najjadnija i najprljavija predizborna kampanja ikad viđena u Srbiji' te kako iza nje stoje prozapadne političke struje predvođene Vukom Jeremićem i Borisom Tadićem, a koje na taj način pokušavaju oživjeti ugašenu Demokratsku opoziciju Srbije (DOS)

Kako piše Informer, sve je započelo nakon što je menadžment TV Prve odbio emitirati dio emisije u kojoj voditelj Ivan Ivanović, za kojeg list tvrdi kako je blizak bivšem srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću, sa sugovornicima raspravljao kako 'horoskop pokazuje da premijer ima mali penis'. Čelnici televizije su zbog grubog kršenja profesionalnih standarda pokušali 'skinuti' emisiju, no ona je ipak emitirana na inzistiranje Vučićevog kabineta kako bi se izbjegle optužbe o cenzuri.

Medijski rat nastavio se i na društvenim mrežama pa je, kako piše Vučiću blizak Informer, nekadašnji bivši srbijanski ministra vanjskih poslova i bivši predsjedatelj Opće skupštine UN te kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima Vuk Jeremić objavio status voditelja Ivanovića kako je žrtva Vučićeve cenzure. Uz to, Jeremić je objavio i snimku skeča u kojoj voditelj raspravlja o Vučićevom 'mikropenisu'.

List Informer je otvoreno stao u obranu premijera te je glavni urednik Dragan J. Vučićević u svojem komentaru gostujući na TV Pink kazao kako je poruka da 'Vučić ima mali penis' glavna predizborna poruka i program novog DOS-a.

'Vuka Jeremića je i službeno podržao Milovan Brkić, glavni urednik Tabloida, odvratnog pamfleta u kojem se objavljuju najgore gadosti i izmišljotine o onima koji nisu po volji žutoj ološ-eliti. Tamo je pisalo da je Vučić bolesni homoseksualac koji spolno opći sa svojim sinom. Tamo je pisalo da Vučić sprema politička ubojstva, a pozivale su i na ubojstvo Vučića', kazao je Vučićević, dodajući kako se Jeremić nije ogradio od takve podrške.

Na kraju se oglasio i sam Vučić koji je s margina poslovnog foruma na Kopaoniku poručio kako 'DOS-ovce financiraju sumnjivi likovi koji unatoč svojoj ostrašćenosti i primitivizmu bilježe loše predizborne rezultate'.

Priča o Vučićevoj muškosti glavna je tema u Srbiji, a u nju su se uključile poznate osobe iz javnog života. Među njima je, primjerice i voditeljica RTV Vojvodine Željka Opačić koja je 'oprala' glavnog urednika Informera zbog licemjerja.

Očekivano, uključio se i njuz.net, srbijanska verzija našeg News Bara koji se našalio kako Informer u idućem broju poklanja poster Vučićevog penisa u prirodnoj veličini koji se rasprostire na dvije strane.