POŠTOVANJE INTEGRITETA

Vučić u BiH otvorio vrtić 'Srbija'

10.04.2018 u 17:39

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u u utorak u Trebinju u istočnoj Hercegovini nastavak i jačanje pomoći Srbima u BiH otvoreno pozivajući na što jače veze Srbije i Republike Srpske, dok je predsjednik tog entiteta Milorad Dodik istodobno izjavio kako se nada što bržem nestanku "granice na Drini"

Dvodnevni posjet BiH, kojega je započeo u ponedjeljak u Mostaru, Vučić je okončao obilaskom istočne Hercegovine, a u Trebinju, gdje je otvorio konzularni ured Srbije, lokalne su vlasti u njegovu čast na središnjem gradskom trgu priredile pravi miting sa srpskim zastavama i transparentima s hvalospjevima po uzoru na one kojima je svojedobno dočekivan Slobodan Milošević.

U kraćem govoru kojega je održao pred oko dvije tisuće okupljenih Vučić je jedva spomenuo državu u kojoj se nalazi, ali je zato učestalo ponavljao ime Republike Srpske, hvalio "Mileta", kako je oslovljao Dodika i obećavao nastavak financijske potpore infrastrukturnim projektima.

"Poštujući integritet BiH... nama nitko ne može zabraniti da volimo RS, a volimo je toliko koliko vi volite Srbiju", kazao je Vučić, koji je u Trebinju otvorio dječji vrtić pod imenom "Srbija".

Vučić je kazao kako je za to iz srbijanskog proračuna izdvojeno oko 500 tisuća eura te je ustvrdio kako je Srbija danas stabilnija, a njena riznica "u boljem stanju nego što je bila" pa će nastaviti pomagati "svom narodu".

Najavio je financijsku pomoć za rekonstrukciju ceste Trebinje-Foča kako bi se olakšalo putovanje prema Srbiji.

Obećao je povećanje plaća u Srbiji na posječnih 500 eura do kraja godine, uz smanjenje javnog duga, dodajući kako je sve to rezultat "teškog rada".

Dodik je s neskrivenim oduševljenjem hvalio Vučića i njegova državnička postignuća opisujući ga glavnim osloncem opstanka Srba, a pritom je iznio očekivanja kako će se Srbi iz dvije države jednog dana i politički ujediniti.

"Mi želimo da granica na Drini jednog dana nestane", kazao je Dodik.