što će tamo?

Vučić tajno otišao u SAD, zbog njega kasnio putnički avion?

19.03.2018 u 20:05

Bionic
Reading

Predsjednik oporbene Narodne stranke Vuk Jeremić optužio je Vučića da tajno pregovara s kosovskim liderima i time nespretno pokušava doskočiti međunarodnoj zajednici. O svemu se oglasio i sam Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić putem objave na Twitteru potvrdio je da se nalazi u Americi, nakon što ga je predsjednik oporbene Narodne stranke Vuk Jeremić javno optužio da vodi tajne pregovore o Kosovu i da je zato privatno otputovao u New York, ne obavijestivši pritom srpsku javnost, prenosi portal B92.

'Vuk Jeremić je u pravu. Trebao sam večerati u njujorškom restoranu s obitelji Soros, ali su mi i oni otkazali jer su vidjeli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku susresti se ni s kim iz obitelji Soros', napisao je na svojem Twitteru prvi čovjek Srbije.

  • +16
Sva lica Aleksandra Vučića Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Time je ironično odgovorio i na ranije Jeremićeve tvrdnje kako njemačka kancelarka Angela Merkel ne želi primiti Vučića u Berlinu, premda se to krajem veljače ipak dogodilo.

U subotnjem intervjuu sarajevskoj televiziji Face Jeremić je izjavio da Vučić tajnim pregovorima s kosovskim liderima Hashimom Thaçijem i Ramushom Haradinajem nespretno pokušava doskočiti međunarodnoj zajednici i kupiti dodatno vrijeme za sebe i svoje koalicijske partnere u Prištini.

Jeremić se ipak nije zadovoljio Vučićevim odgovorom, pa je srpskom predsjedniku uputio nova pitanja.

'Ispričavam se ako Vam je prisjeo posjet New Yorku, za koji ste planirali da bude tajan. Kad već radite presedan, direktno odgovorite: 1. Zašto ste zatražili da nemate osiguranje predviđeno protokolom?, 2. Koliko je zbog Vašeg KZŠ-a kasnilo polijetanje aviona za New York u subotu?', stoji u novoj Jeremićevoj objavi na Twitteru.

U Vučićevu obranu stao je i potpredsjednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov tvrdeći da će on o svim svojim aktivnostima obavijestiti javnost odmah pri povratku iz Amerike. Uz to, navodi kako nema govora o tajnosti posjeta s obzirom na to da je Vučića vidjelo barem 50 putnika koji su putovali istim letom Air Srbije.