PILA NAOPAKO

[VIDEO] Vučić odgovorio Plenkoviću: Tko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima!

05.08.2021 u 19:57

Bionic
Reading

'Tko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima. Neću više reći ni riječ, osim pred kraj godine, kada budemo analizirali i uspoređivali rezultate', rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirajući izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, koji su danas naveli da neće dopustiti propitivanje legitimiteta 'Oluje', a Srbiji poručili odustane od jalove politike prošlosti, javlja Radio-televizija Srbija

Aleksandar Vučić je istaknuo da Srbija želi najbolje i najbliže odnose s Hrvatskom, ali neće zaboraviti ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovce, ni 'Oluju', 'Bljesak'...

'Niti da se stidimo svojih žrtava, kolona izbjeglih, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi. Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživjeli donijeli su ovamo svoje veliko krajiško srce i doprinose danas uspjesima Srbije', naveo je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara nakon obilaska novog pogona u Vladičinom Hanu, prenosi RTS.

'Ako je to politika prošlosti, mogu da je zovu kako hoće, ja mislim da je to politika odgovornosti i budućnosti. A tko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti – možemo se usporediti pred kraj godine, pa neka naši građani prosuđuju i odlučuju', poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je ponovio da je Srbija uvijek spremna na svaku vrstu razgovora, dogovora, suradnje.

'Ali nemojte nas tjerati da vam se izvinjavamo zbog toga što ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi, jer to drukčija Srbija, nova Srbija, promijenjene političke generacije, neće prihvatiti', rekao je Vučić.

  • +74
Proslava u Kninu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Vulin: Ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena

Ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena ni danas, ocijenio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, komentirajući izjave hrvatskih dužnosnika na proslavi godišnjice 'Oluje' u Kninu.

'TKo nije osudio klanje Srba u Jasenovcu i Jadovnu, njemu 'Oluja' djeluje kao legitimna akcija i čin milosrđa. Ustaše su do posljednje sekunde trajanja NDH imale nepodijeljenu podršku svih slojeva hrvatskog naroda i posebno katoličke crkve', priopćio je Vulin, dodajući da je Dan pobjede u Hrvatskoj proslava 'najvećeg etničkog čišćenja u Europi'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube