KARLOVAC LOKOMOTIVA RAZVOJA

Vučić najavio pohod na novac iz EU fondova

01.06.2009 u 18:07

Bionic
Reading

Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) proglasilo je danas službene rezultate izbora za predstavnike karlovačke Županijske skupštine i izbor župana i zamjenika župana

KARLOVAC - župan je Ivan Vučić (HDZS-HSLS-HSU-SDAH), koji je s 24.073 osvojena glasa, ili 58,72 posto, osvojio više od protukandidata Brune Kurelića (SDP-HNS), za kojeg je glasovalo 15.700 birača, ili 38,38 posto.

Vučić (HDZ), koji je u drugome izbornom krugu u 18 jedinica lokalne samouprave, od njih 22, dobio natpolovičnu većinu, te njegovi zamjenici Josip Šafar (HDZ) i Ivan Banjavčić (HSS) danas su na konferenciji za novinare zahvalili svojim biračima.

Vučić je najavio da će saborski mandat staviti u mirovanje i preuzeti dužnost župana čim to učini. Odlukom stranke u Saboru će ga zamijeniti Ivan Bogović, stari i novi gradonačelnik Slunja.

Vučić je najavio češće sazivanje Županijske skupštine nego dosad te intenzivniji rad županijskih odbora. 'Namjera mi je da se u odbore uključi što više vanjskih suradnika, stručnjaka, aktivista nevladinih udruga i građana da prijedlozi za odlučivanje koji budu dolazili u Skupštinu budu što demokratičniji i na zadovoljstvo što većeg broja građana', rekao je.

Govoreći o razvojnim procesima u toj županiji, najavio je da će se angažirati svi pročelnici i voditelji županijskih odjela kako bi nastavili programe i uspostavili nove kontakte radi privlačenja novca iz domaćih i stranih fondova.

Karlovačka županija po novome regionalnom ustroju kakav traži Europska unija spada u panonsku Hrvatsku s 1,5 milijuna stanovnika, rekao je Vučić te najavio da će tu činjenicu iskoristiti na najbolji mogući način. Objasnio je kako je dobro što sjeverozapadna Hrvatska i Zagreb predstavljaju odvojenu regiju, kao i Dalmacija, te bi Karlovac, po njegovim riječima, mogao postati lokomotiva razvoja u regiji i privući znatan novac iz fondova kojih je sve više.