UHIĆENJE ŠEFA UREDA ZA KOSOVO

Vučić kosovsku policiju nazvao teroristima: Ovo je brutalna provokacija

27.03.2018 u 06:53

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak navečer da, unatoč svim napetostima između Beograda i Prištine treba bez velikih riječi znati sačuvati "narod na Kosovu i Metohiji koji treba biti oprezan, ali spokojan i miran".

U Predsjedništvu na Andrićevom vijencu održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na zahtjev Aleksandra Vučića, a nakon uhićenja direktora Ureda za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

"Srbija nikome neće dopustiti da narod bude protjeran sa svojih ognjišta (na Kosovu)", poručio je predsjednik Srbije poslije večerašnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, nakon što je ranije u ponedjeljak poslije podne u Kosovskoj Mitrovici uhićen direktor ureda vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić.

  • +11
Aleksandar Vučić Izvor: Pixsell / Autor: Hina/Pixsell

On je naglasio da će odgovarati svi koji su "sudjelovali u otmici direktora vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića".

Vučić je novinarima nakon sjednice rekao da je riječ o "brutalnoj provokaciji, činu bezumlja i najtežem kriminalnom aktu" koje su provele prištinske vlasti, "očigledno podržane od pojedinih zemalja".

Uhićen Marko Đurić Autor: Youtube

"Mi ćemo, bez velikih riječi, umjeti sačuvati narod na Kosovu koji treba da bude oprezan, ali spokojan i miran. Srbija nikome neće dopustiti da narod bude protjeran sa svojih ognjišta", poručio je predsjednik Srbije.

On je ocijenio kako su danas "teroristi u uniformama specijalnih jedinica upali u Mitrovicu i pokazali kako zauzeti sjever Kosova, uz izravnu potporu Euleksa".