REAKCIJA NA PRESUDU

Vučić kipti od bijesa: Razgovarao sam s Novakom. Jedanaest dana su ga maltretirali, tužitelj je lagao...

16.01.2022 u 09:43

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić osudili su u u nedjelju odluku australskog suda o ukinutoj vizi prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću ocijenivši je besmislenom i skandaloznom.

'Maloprije sam razgovarao s Novakom, bodrio ga, rekao sam mu da jedva čekam da dođe u Srbiju i vrati se u svoju zemlju, i da bude tamo gdje je uvijek dobrodošao. Jedanaest dana maltretirati najboljeg tenisača, pa mu nakon 11 dana uručiti odluku koju ste donijeli prvog dana... U besmislenom sudskom procesu vidjeli ste koliko tužitelj laže. Oni lažu jednostavno. Kažu da je u Srbiji ispod 50 posto cijepljenih, a službeno je 58 posto. Ne zaboravite da je to više nego u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmisleni argument, ali je u orvelovskim predstavama i to moguće', rekao je Vučić.

Kako prenose Novosti, Vučić je progovorio i o dolasku sportaša iz Australije na atletsko natjecanje u Srbiji u ožujku.

'Mi ćemo australske sportaše u ožujku dočekati na daleko bolji način, i nećemo se radi izbora iživljavati na njima. Oni dolaze na atletsko prvenstvo, i pokazat ćemo da smo bolji od australske vlade. Hvala australskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su ponizili sebe, i on se može vratiti u svoju zemlju i uzdignute glave pogledati svakoga u oči', rekao je Vučić.

  • +7
Aleksandar Vučić Izvor: Pixsell / Autor: Milos Tesic

Premijerka Brnabić rekla je da je odluka saveznog australskog suda skandalozna.

"Mislim da je skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcionira vladivina prava, odnosno kako ne funkcionira vladavina prava. Nevjerovatno mi je da imamo dvije potpuno suprotne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja", rekla je Brnabić novinarima.

Ona se osvrnula na izjavu australskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 posto cijepljenih građana.

"Nevjerovatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je cijepljenje u Srbiji ispod 50 odsto. U ovom trenutku imamo nekih 58 posto", navela je Brnabić.