LJETO NAM SE VRATILO

Vruće, a ponegdje i oko 35°C

15.07.2009 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon iznadprosječno toplog utorka, danas će biti još toplije, gotovo posvuda iznad 30°C, štoviše, bliže 35°C, pa će u mnogim mjestima ovo biti najtopliji dan u dosadašnjem dijelu godine. No sljedećeg će tjedna vrlo vjerojatno biti još toplije

Jučerašnjih 33,0°C primjerice, u hladu meteorološke kućice na postaji Zagreb Maksimir, druga je najviša temperatura zraka na dan 14. srpnja od 1949. godine, otkad postoje službena mjerenja. Slično će se vjerojatno dogoditi i s današnjom najvišom temperaturom.

Sutra će na većem dijelu Jadrana biti još toplije nego danas, a u kopnenom će području biti malo manje vruće, ponegdje uz pljuskove i grmljavine, osobito u istočnoj Hrvatskoj i Dalmatinskoj zagori.

U petak ponovno posvuda toplije – vruće te stabilnije, uz južinu, a za vikend očekujte znatnije naoblačenje uz koje su pljuskovi i grmljavina mogući diljem Hrvatske, pri čemu će u nedjelju i zamjetno osvježiti.

Od ponedjeljka ponovno pretežno sunčano i sve toplije pa će u drugoj polovici sljedećega tjedna temperatura zraka ponovno porasti, gdjegod i iznad 35°C.

Tekst je objavljen na www.hrt.hr, a tportal ga prenosi u suglasnosti s gospodinom Vakulom.