OTVORENO, ZATVORENO

Vrtić koji je otvorila Jadranka Kosor još ne radi

16.09.2011 u 08:11

Bionic
Reading

Aktualna predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u jurnjavi po Lijepoj Našoj svakodnevno otvori neke radove, položi kamen temeljac ili otvori završen objekt. Naravno, u takvoj jurnjavi omakne se i poneka greška

Primjer za to je dječji vrtić Cvrčak koji je prije osam dana kraj Solina u naselju Sv. Kajo u Pastoralnom centru sv. Anastazije otvorila Jadranka Kosor. Danas smo otišli provjeriti situaciju na terenu i naišli smo na radnike koji izvode završne radove. Nije bilo ni teta ni djece i dječji vrtić očigledno još nije u funkciji.

Pitali smo radnike koje smo tamo zatekli kada će biti gotovi radovi, no oni su bili neodređeni. 'Bit će gotovo do ponedjeljka', izjavio nam je jedan od njih. Drugi je izrazio sumnju u to. 'Možda u ponedjeljak, a možda i kasnije', rekao nam je drugi radnik.

Izvana je dječji vrtić završen, a iznutra se izvode završni radovi. Činjenica da je premijerka otvorila dječji vrtić koji zapravo još nije u funkciji i nije neka novost; svjedoci smo vrlo često da se otvaraju objekti i puštaju u rad dijagnostički uređaji koji su u funkciji već mjesecima.

Ono što je problematično u ovoj situaciji je samo otvaranje vrtića. Dječji vrtić smješten je u Pastoralnom centru sv. Anastazije u Sv. Kaji. Taj pastoralni centar koji nosi ime drugog najvažnijeg mučenika iz Salone već je odavno izgrađen i samo je preuređen dio postojećeg prostora za funkciju vrtića. Osim tobogana, malo namještaja i boje, to i nije neki veliki poduhvat grada Solina i lokalnog HDZ-a.

Otvaranje 7. rujna koincidira s proslavom dana Solina, Male Gospe i očigledno je trebalo nešto za privid otvaranja i uspjeha lokalnih čelnika. Koliko su u tome uspjeli, ne znamo, no ako se prisjetimo da je godinama u Solinu vedrio i oblačio don Vinko Sanader, možda u tome leži razlog ove evidentne podvale.