RADIO VATIKAN (P)O 'DUHU SVETOM'

'Vrli predsjednik Vlade je umišljen i samodostatan'

01.09.2012 u 17:48

Bionic
Reading

Radio Vatikan na hrvatskom jeziku u svojem sinoćnjem dnevniku premijera Zorana Milanovića ocijenio je kao umišljenog i samodostatnog, a te je epitete predsjednik Vlade zaslužio izjavom da 'nećemo izaći iz tog stanja po Duhu Svetom, nego radom i inteligencijom', piše Večernji list

Milanović, koji često zaziva Boga i ponekad ide na misu, premda tvrdi da nije vjernik, spomenutu je izjavu dao u uvodnom dijelu izvanrednog sastanka Grupe socijalista unutar Odbora regija EU-a na temu progresivnog plana industrijske obnove.

Radio Vatikan je to izražavanje vidio kao 'religiozni pojmovnik vladajućih', a komentirajući loše gospodarsko stanje, Milanović je dodao da ova situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima.

Večernji list u cijelosti prenosi ono što je objavila hrvatska redakcija Radio Vatikana:

'Približava se jesen, pa se i ministri približavaju svojim uredima. Prvi ministar pokušava se šaliti kao da je od šale dobio vlast i kao da je s time želi predati svejedno tvrdo ili meko kuhanu. O pečenju nije ništa govorio jer i to spada u kuhinju, ako se vlast tako shvaća. No iz laičke vladajuće kuhinje izlazi ponešto i religiozni pojmovnik.

Tako se jednom Bog umiješao u poljoprivredu ne dajući nam kišu, a iz recesijskoga problematičnog stanja nećemo izaći po Duhu Svetomu. E tu se naš vrli predsjednik Vlade grdno vara.


Pa za što naši vjernici zdušno mole nego za dar Duha Svetoga političarima i onima koji upravljaju, da se upravo dadu nadahnjivati onim istim Duhom kojim Bog diše, a to je Dah ljubavi? Dajući se voditi tom ljubavlju, oni onda pronalaze prava rješenja za opće dobro svih.

Svatko dobro zna da to ne ide od danas do sutra, ali da se tu valja osobno zauzeti ne samo za to da ja imam dobru plaću, nego i da mnogi pojedinci ostvare temeljno pravo na rad i zasluženu plaću da bi tako i obitelj mogla dostojanstveno živjeti, a ne tek preživljavati.

Eto, tu neće ni ministri ni prvi ministar ni prvi dopredsjednik pobijediti, nego molitelji, da se napokon skrši svaka umišljenost i samodostatnost i da se raširi srce za potrebe naroda koji je za to i ovlastio one kojima je dao glas na izborima.

Ako netko već nazire svoj odlazak, možda to i govori po nadahnuću onoga istoga Duha u kojega ni ne vjeruje, ali priznaje da ne djeluje usklađen s tim Duhom. Dok se god ljudi i oni koji vladaju i oni koji ne vladaju ne usklade s Duhom Svetim, ostat će u recesiji.'