bageri u akciji

Vrkić pozvao Osječane: Prijavite mi ruševine, uklonit ćemo ih na teret vlasnika

01.03.2019 u 17:27

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić putem Facebooka pozvao je sugrađane da prijave zapuštene objekte u gradu koji su 'ruglo i predstavljaju opasnost za Osječane'. Vlasnike na taj način upozorava da ih sami uklone jer ako to ne naprave, piše, Grad će putem trećih osoba izvršiti uklanjanje na teret vlasnika

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić pozvao je sugrađane putem svojega Facebook profila da prijave zapuštene objekte koji su 'ruglo grada i predstavljaju opasnost za Osječane'. Napisao je kako se nastavlja s akcijom uklanjanja zapuštenih objekata te pozvao građane da takve prijave.

'Često mi građani šalju fotografije derutnih objekata i mole da nešto učinim - zbog čega sam iskreno zahvalan. Ove fotografije prikazuju ruševine u Ružinoj, Vinogradskoj i Sarajevskoj koje nisu u vlasništvu Grada – što je jedan od najvećih problema u procesu njihovog uklanjanja. Grad upozorava vlasnike da uklone ruševinu, ako to ne učine, Grad putem treće osobe izvršava uklanjanje na teret vlasnika. 🚜🏗 ', objavio je na svojem Facebooku prvi čovjek Osijeka te pozvao Osječane da mu i dalje šalju fotografije ruševina kako bi se na taj način doprinijelo čišćem, ljepšem i sigurnijem gradu.

Dok su mu pojedini Osječani počeli predlagati objekte za rušenje, drugi su postavljali pitanja. Tako je Rafela Kneževića zanimalo gdje će odvoziti građevinski otpad, a Davor Musin mu je napisao: 'Bogu hvala na odluci. Pa dosta je bilo anarhije. Naplata uknjižbom na parcelu, pa kamata i zemljište na prodaju. Konačno evropska odluka'.