neispravna signalizacija

Vrkić pitao HŽ: Tko će odgovarati za nesreću ako vlakovi prolaze, a rampa se ne spušta?

13.02.2018 u 17:11

Bionic
Reading

Zbog neispravne signalizacije na pružnom prijelazu u frekventnoj Svačićevoj ulici u Osijeku gradonačelnik Ivan Vrkić ponovno je pisao predsjedniku Uprave HŽ Infrastrukture Ivanu Kršiću jer smatra da je ugrožena sigurnost građana na jednoj od frekventnijih gradskih prometnica

U pismu ga osječki gradonačelnik podsjeća kako je krajem prošle godine, točnije 4. listopada, uputio dopis kojim se upozorava na upitnu ispravnost uređaja za regulaciju pružnog prijelaza u Osijeku, kao i veliki pritisak Osječana zabrinutih za sigurnost u prometu.

'Tada smo od Vas tražili žurno poduzimanje svih potrebitih radnji za osiguranje potpune ispravnosti svih uređaja za reguliranje pružnih prijelaza na području grada Osijeka', piše Vrkić Kršiću, napominjući kako se ista situacija ponovila.

'Iznenađen sam neodgovornošću HŽ Infrastrukture koja dovodi u izravnu opasnost građane Osijeka!', poručio je Vrkić, dodajući:

Izborni stožer Ivana Vrkića s lokalnih izbora 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

'Ako su uređaji neispravni, trebali ste postaviti odgovarajući signalizaciju, jer ako vlakovi slobodno prolaze, a rampa se ne spušta, tko će biti odgovaran za moguće nesreće?', pita ga Vrkić.

Osječki gradonačelnik u pismu inzistira na trenutnom uklanjanju kvara ili, ukoliko to nije moguće odmah učiniti, postavljanju odgovarajuće signalizacije.