goran marić

'Vrijeme otimanja državne imovine je završilo. Glavni kriterij je natječaj, natječaj i samo natječaj'

07.12.2018 u 07:28

Bionic
Reading

Samo u Ministarstvu imamo 17.000 nekretnina koje su u 90 posto slučajeva zapuštene ili otete ili se bespravno koriste ili se pak koriste, a ne plaćaju, istaknuo je ministar

'Neki su otkupili stanove na kredit od 25 godina po povlaštenim cijenama i nisu godinama plaćali ni tu simboličnu ratu. Rekao sam da ćemo objaviti imena, no nakon toga je oko 320 njih platilo obveze, protiv drugih smo podnijeli zahtjev DORH-u za prisilnu naplatu. Ipak smo uspjeli iskorijeniti taj dio i mislim da više neće biti onih koji ne plaćaju', kazao je ministar državne imovine Goran Marić u jučerašnjem Pressingu.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kako je istaknuo, nijedno utemeljenje ministarstva nije doživjelo toliko napada kao osnivanje Ministarstva državne imovine.

'Ali meni je potpuno razumljivo jer nigdje nije bilo toliko inverzno stanje kao u području državne imovine. Samo u Ministarstvu imamo 17.000 nekretnina koje su u 90 posto slučajeva zapuštene ili otete ili se bespravno koriste ili se pak koriste, a ne plaćaju. I to je otpor uvođenju reda. Očekujem ja još žešće napade i difamaciju. Bit će još više toga što se više dovodi reda u to područje, a mi smo dosta toga napravili. Vrijeme otimanja državne imovine je završilo. Glavni kriterij je natječaj, natječaj i samo natječaj'.