NAJGORE JE PROŠLO

Vrh vodenog vala do jutra izvan Hrvatske

13.06.2010 u 22:09

Bionic
Reading

Vodostaj Dunava u Vukovaru u 19 sati iznosio je 685 centimetara, na mjernoj stanici u Iloku 702 centimetra, a očekuje se da sam vrh vodenog vala napusti Hrvatsku do sutra ujutro

'Nema nikakvih problema s obranom Ribarske i Kovačićeve ulice u Iloku, a kroz nasipe procijeđene vode odmah se prepumpavaju', potvrdio je iločki gradonačelnik Miroslav Janjić.

Dodaje da se i sljedećih dana, zbog velikih količina vode koje pristižu iz Mađarske, očekuje visok vodostaj Dunava te da će sve službe uključene u obranu od poplava dežurati i sljedećih dana.

I zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje u Vukovaru Zdenko Pinjuh naglašava da blok-barijere i zečji nasipi na vukovarskom Otoku športova i drugdje u gradu izdržavaju visoki vodostaj Dunava, a pripadnici Civilne zaštite tijekom današnjega dana napunili su vreće s ukupno 15 prostornih metara pijeska koje su u pričuvi do moguće potrebe za intervencijom.

Očekuje da će se sljedećih sedam dana zadržati visok vodostaj Dunava s tendencijom pada.
I dalje je na snazi zabrana plovidbe Dunavom.

'Zabrana plovidbe Dunavom i nadalje vrijedi od Batine do Iloka, a ukinut će se u trenutku kada vodostaj Dunava u Vukovaru bude na razini od oko 630 centimetara', izjavio je Hini vukovarski lučki kapetan Ivan Barović.