Vido Bogdanović

'Vrh HSS-a ne obračunava se s neistomišljenicima u stranci'

22.01.2020 u 15:19

Bionic
Reading

Potpredsjednik HSS-a Vido Bogdanović izjavio je u srijedu da se vrh stranke ne obračunava s neistomišljenicima u stranci koji kritiziraju predsjednika Krešu Beljaka zbog spornog tweeta o Udbinim političkim ubojstvima emigranata.

"Stanje u HSS-u je bolje nego jučer, a lošije nego sutra jer će sutra biti još bolje. Ne obračunavamo se ni s kim“, rekao je Bogdanović novinarima u Saboru.

Kako neki članovi HSS-a nisi poštovali uputu vodstva stranke da u roku 24 sata s društvenih mreža obrišu objave u kojima se kritizira Beljak nego su, štoviše, nastavili s takvom retorikom, Bogdanović je najavio da će "nadležna tijela stranke o tome razmišljati i djelovati'"

Potpredsjednik HSS-a smatra da su napadi na Beljaka pokušaj destabilizacije lijeve koalicije jer je očito da je HDZ u trenutku prije inauguracije izabranog predsjednika "našao zanemarivi povod da bi udario s boka".

Bogdanović je Beljakove sporne objave na društvenim mrežama ocijenio nesmotrenim i neprimjerenim za HSS, kao što je priznao i sam Beljak i ispričao se, i to je dovoljno.

Upitan može li se Beljak kontrolirati, Bogdanović je odgovorio da je "u usporedbi s iskazivanjem političkog i fizičkog nasilja, gdje neke druge strane čak takve vinovnike proglašavaju nacionalnim herojima, ovo zbilja zanemarivo".

  • +34
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ustvrdio je kako nije istina da je smanjen broj mandata koje bi SDP dao HSS-u na izbornoj listi jer se na predizbornom sporazumu još uvijek radi.

"Riječ je o predsporazumu koji je potpisan još davno prije predsjedničkih izbora. O zajedničkom izlasku na sljedeće parlamentarne izbore još se razgovara“, pojasnio je Bogdanović.