OPREZ

Vremenske neprilike otežavaju promet

28.10.2012 u 07:41

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra dionicom autoceste A6 od Delnica do Kikovice i autocestom A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča te dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Senja smiju voziti samo osobna vozila, izvijestio je HAK u nedjelju ujutro

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostrom (I. i II. skupina).

Zimski uvjeti na snazi su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovice i Bosiljeva, te na gotovo svim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu.

Zbog snijega ili susnježice sporije i otežano promet teče na autocesti A2 između čvorova Krapine i Trakošćana i autocestom A4 od Komina do Goričana.

Mokrih i skliskih kolnika ima u Istri, na sjevernom Jadranu, Lici, Dalmaciji, Slavoniji te središnjoj Hrvatskoj.
Odroni zemlje i kamenja mogući su na širem području Gračaca i Obrovca.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split- Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema poteškoća.