šef hns-a

Vrdoljak: Nemam staklenu kuglu da vidim hoćemo biti do kraja u Vladi, a Kuščevićeva savjetnika sam otpustio

11.07.2019 u 21:04

Bionic
Reading

O rekonstrukciji Vlade, odnosima u koaliciji i predsjedničkim izborima u RTL-u Danas govorio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

'Rekli smo da podržavamo i želimo da dođe do rekonstrukcije na osnovu analize rezultata i da ona ne bude samo popravak imidža nego i sadržajna u smjeru veće funkcionalnosti i efikasnosti", kazao je Vrdoljak.

Na pitanje da možda tada više u Vladi neće biti HNS-ovih ministara, naveo je da i građani i Europska komisija smatraju da je 'jedan od najboljih ministara baš ministrica Blaženka Divjak kao i Predrag Štromar'.

'Kada analizirate rezultate, mi nemamo razloga za zabrinutost, nego samo kako ubrzati ono što smo već sada dobro napravili', kazao je Vrdoljak.

Na pitanje o lošim odnosima u vladajućoj koaliciji istaknuo je da je u tu koaliciju bilo puno hrabrije ući nego izaći.

'Odnosi očekivano nisu idilični od prvog dana zbog različitih političkih opcija koje su unutra i nitko nije mogao niti pretpostaviti da će HNS i HDZ idilično surađivati, kad je naša pozicija liberalna, otvorena i tolerantna Hrvatska, a kod njih konzervativno-demokratska politika', objasnio je Vrdoljak.

Na pitanje jesu li sigurni da će do kraja mandata biti u Vladi, Vrdoljak je kazao da nema staklenu kuglu da bi to znao.

Na pitanje o Kuščevićevom pomoćniku Holiku, Vrdoljak je kazao da je došao dok je on bio ministar s ciljem da dovede investicije.

'Nakon godinu dana je dobio otkaz jer nije bilo rezultata. Kod mene kad nema rezultata dobiješ otkaz i otada ga nisam vidio ni čuo', rekao je Vrdoljak.

Rekao je da će s mjesta predsjednika HNS-a povući na izbornom saboru u prvoj polovini sljedeće godine.

Dodao je da će najesen središnja tijela stranke donijeti odluku koga će HNS kandidirati ili podržati na predsjedničkim izborima.

'Poznavajući članstvo HNS-a, svatko tko je otišao previše ulijevo ili udesno, možemo očekivati da ga neće podržati. Ne isključujem da će HNS istaknuti svog kandidata', zaključio je Vrdoljak na RTL-u.

  • +5
Ivan Vrdoljak i Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac