šef hns-a

Vrdoljak: HNS neće podržati Kolindu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

12.06.2019 u 19:07

Bionic
Reading

HNS neće podržati Kolindu Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, komentirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, a osvrnuo se i na zahtjev Milana Bandića za smjenom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak

'Mi pripadamo sebi, svojim ljudima, politikama i biračima, pa tako isto biramo i podržavamo predsjedničkog kandidata', dodao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući na N1.

Govoreći o kritikama Milana Bandića usmjerenim prema HNS-ovoj ministrici Blaženki Divjak rekao je kako je ponašanje Milana Bandića pitanje pristojnosti i kulture u hrvatskoj politici.

'Mi bi se trebali naviknuti da kada je netko bezobrazan i vulgaran ti budeš bezobrazniji i vulgarniji. Mi u HNS-u nećemo tako razgovarati, uvijek ćemo dati neki vrlo jasan sadržaj, jasan politički stav i težiti da Hrvatska u cjelosti, a počev od politike, bude pristojnija', rekao je Vrdoljak.

Na pitanje o pokušaja Milana Bandića da smijeni ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, rekao je kako bez Divjak HNS nije u vlasti.

  • +5
Ivan Vrdoljak i Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Nama je reforma koju ona kao profesorica i znanstvenica sa svojim timom provodi prvi politički prioritet u mandatu ove Vlade. Ne može se zamisliti da Blaženka odlazi iz ove Vlade, a HNS ostaje. Zato svatko tko danas želi da Blaženka napusti Vladu isto tako želi da napusti HNS', kaže Vrdoljak te dodao:

'Ako bi Milan Bandić izašao van i jasno rekao da podupire Blaženku Divjak u svemu što ona radi, da je to upravo ono što on želi i misli da treba raditi, tada bih stvarno sjeo s Blaženkom i ozbiljno porazgovarao o tome radimo li dobar posao'.