SSSH O SANADEROVOJ OSTAVCI

'Vozio u petoj brzini bez vozačke dozvole'

01.07.2009 u 19:19

Bionic
Reading

Savez samostalnih sindikata Hrvatske ocjenjuje kako ostavka premijera Ive Sanadera nije moralan čin. Bilo bi pošteno prema građankama i građanima RH, biračkome tijelu, priznati kako je Vlada RH nemoćna u ovome trenutku nositi se i kvalitetno rješavati nagomilane političke i ekonomske probleme zemlje, priopćio je SSSH

ZAGREB - Umjesto konferencije za novinare, na kojoj je Ivo Sanader informirao o podnošenju ostavke, trebalo je preuzeti odgovornost i sve građane, radnike, socijalne partnere…, pozvati na nacionalno suglasje, reći istinu o stanju u kojem se nalazi Hrvatska i pozvati na nacionalni dogovor kako bi se lakše izašlo iz krize.

Ako Vlada ne može rješavati probleme, a evidentno je da to ne može, zajedno s premijerom i njezini su članovi trebali podnijeti ostavke! Premijer u ostavci do jučer je uvjeravao socijalne partnere, kad bi ponovno bili izbori, on bi opet pobijedio!? Mnogi se njegovim činom sada osjećaju prevarenima. Ili je u petoj brzini vozio bez vozačke dozvole!?, navodi se u priopćenju SSSH.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević ističe da je iznenađen i da nije sretan zbog Sanaderove odluke.

Uz ogradu ako su doista posrijedi osobni razlozi za ostavku, u uvjetima smanjenja domaće potražnje i pada narudžbi iz inozemstva smatram da je premijer morao pokrenuti širu nacionalnu akciju. Trebao je pozvati na konsenzus oko izlaska iz krize. Ovakva šah-mat pozicija u kojoj se zemlja našla iziskuje da se nacionalni interes stavi iznad pojedinačne sudbine, a sve drugo je neodgovorno, komentar je Vidoševića, priopćeno je iz HGK.

Od Sanaderove nasljednice Jadranke Kosor stoga Vidošević očekuje da joj prvi zadatak bude stvaranje što šire nacionalne fronte te traženje zajedništva o koncepciji izlaska iz krize.