DARMAR U RIJECI

Vozilom se zabio u autobusnu čekaonicu i Toyotu pa odšetao

21.02.2011 u 16:20

Bionic
Reading

Riječki policajci pronašli su 19-godišnjeg Riječanina koji je noćas na Gornjoj Vežici svojim vozilom napravio pravi darmar pa odšetao u nepoznatom smjeru

Mladić je noćas, 20-ak minuta iza ponoći, krećući se osobnim vozilom marke Opel Astra riječkih registarskih oznaka iz smjera Gornje Vežice u smjeru Drage, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na lijevu stranu kolnika te se zabio u autobusnu čekaonicu.

Nakon toga, krenuo je u rikverc pa udario u parkirano osobno vozilo marke Toyota Corolla, također riječkih registarskih oznaka.

Zatim je u blizini parkirao svoje vozilo, skinuo s njega registarske pločice te otišao pješke. Interventni policajci ipak su ga brzo pronašli.

U ovoj nesvakidašnjoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a Grad Rijeka, koja je vlasnik autobusne čekaonice i 30-godišnji Riječanin, vlasnik Toyote Corolle, oštećeni su za oko 88.000 kuna.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene zakona o sigurnosti cestovnog prometa protiv Riječanina će biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Rijeci.