da ne bi ponovio kazneno djelo

Vozaču BMW-a koji je izazvao tešku prometnu nesreću kod Svete Helene jednomjesečni pritvor

15.07.2019 u 17:41

Bionic
Reading

Sudac istrage Županijskog suda odredio je u ponedjeljak Ozrenu M. (35), vozaču BMW-a koji je u četvrtak pod utjecajem droga i lijekova uzrokovao tešku prometnu nesreću kod Svete Helene, jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Osumnjičenog su ranije u ponedjeljak ispitali u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega su priopćili da su pokrenuli istragu i zatražili istražni zatvor.

Tužiteljstvo tvrdi da je osumnjičeni 11. srpnja 2019. oko 12,43 sati u mjestu Sveta Helena, vozeći izlaznom prometnom trakom autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu, 'postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na način da je pod utjecajem droga i lijekova kretao se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h'.

'Uslijed takvog stanja nesposoban za sigurnu vožnju nije smanjivao brzinu kretanja i nije zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste na prometni znak 'zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina' te je u nastavku vožnje prevelikom i nedopuštenom brzinom, ne poduzevši niti jednu radnju kako bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom naletio na vozilo ispred sebe. Osnovano se sumnja da je takvim svojim postupanjem prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije odrasle osobe i jedno dijete zadobili osobito teške tjelesne ozljede', izvijestilo je državno odvjetništvo.

  • +12
Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću kod Sv. Helene Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prema pisanju medija na udaru nekontrolirane vožnje Čakovčanina Ozrena M. našao se Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić te njegova supruga Ana i sedmogodišnji sin. Svo troje je u teškom stanju hospitalizirano u zagrebačkim bolnicama.