KAZNA DO 7.000 KUNA

Vozačica udarila dječaka na zebri i pobjegla

28.10.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Dok je prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, na osmogodišnjeg je dječaka svojim Seatom naletjela 28-godišnja vozačica. Nakon što je automobilom udarila dijete, umjesto da ga odveze u bolnicu, pobjegla je s mjesta nesreće

Prometna nesreća dogodila se jučer, nešto iza podneva, na raskrižju ulica Kamenita vrata i Dr. Franje Tuđmana u Požegi. Dječak je bio na zebri, kada ga je 28-godišnjakinja pokupila Seatom požeških registracijskih oznaka.

Od udarca automobila, dijete je palo na asfalt. Iako je ozlijedila dječaka, 28-godišnjakinja je samo nakratko izašla iz svog automobila, te je 'procijenila' da povrijeđenom djetetu ne treba nikakva pomoć. Nakon toga je sjela u svoj Seat, dodala gas i pobjegla s mjesta prometne nesreće, ne pozvavši policiju.

Ozlijeđenom dječaku jučer je ukazana liječnička pomoć u požeškoj bolnici, gdje je utvrđeno da nema prijeloma i da je u nesreći zadobio lakše ozljede. Policajci su ubrzo ušli u trag odbjegloj vozačici, te su joj pokucali na vrata. Protiv nje slijedi optužni prijedlog. Zbog nepoštivanja prednosti pješaka prijeti joj kazna od 500 kuna, a zbog napuštanja mjesta prometne nesreće u kojoj je osoba ozlijeđena, platit će kaznu od tri do sedam tisuća kuna.