UTJECAJ NA SVJEDOKE

Vozačica koja je vukla pješaka ne ide u pritvor, sud odbio DORH

16.04.2012 u 16:20

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskoga suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora 31-godišnjoj vozačici zbog osnovane sumnje da je u subotu oko 2,30 sati na čiovskome mostu izazvala prometnu nesreću, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo

Osnovano se sumnja da je 31-godišnjakinja iz Okruga Gornjeg 14. travnja oko 2,30 sati u Trogiru vozeći mercedes noću po mokrome i skliskom kolniku neprilagođenom brzinom preko mosta Trogir-Čiovo zahvatila 58-godišnjeg pješaka. Pješak je ostao prikliješten ispod automobila koji je osumnjičenica nastavila voziti oko dva kilometra te je umro od višestrukih ozljeda.

Ocjenjujući težinu djela te okolnosti u kojima je poginuo pješak, državno odvjetništvo predložilo je da se osumnjičenici odredi istražni zatvor kako ne bi utjecala na prikupljanje dokaza.

Budući da je sudac istrage Županijskoga suda u Splitu odbio prijedlog da se osumnjičenici odredi istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, Općinsko državno odvjetništvo podnijet će žalbu.

Inače, još nije završila obdukcija na patologiji splitskoga Kliničkoga bolničkog centra ni sudsko vještačenje koje bi trebalo pokazati kako je točno umro 58-godišnjak.