upozorenje hak-a

Vozači oprez! Magla, poledica i vozila u kvaru usporavaju promet širom Hrvatske

10.12.2018 u 07:42

Bionic
Reading

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti, te na autocestama: A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo te čvora Otočac i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Nova Gradiška, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica. 

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje na A1 zbog vozila u kvaru na autocesti na 145+000 km između čvora Otočac i čvora Perušić u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog magle. Vozilo u kvaru na A1 je i na 277+000 km između čvora Zadar II i čvora Benkovac u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h, a vozilo u kvaru je toj autocesti i na 368+000 km između čvora Dugopolje i čvora Vučevica u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.

Zog prometne nesreće na A3 između čvora Lužani i odmorišta Brodski Stupnik (195+300 km) u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h jednim trakom.

Kolona teretnih vozila na izlazu na GP Bregana je oko kilometar. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog teretnog vozila u kvaru vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometne policije u mjestu Slušnica kod Slunja na državnoj cesti DC1. 

Zimski su uvjeti (promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme) na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

  • +4
Ilustrativna fotogalerija / Magla Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Trajekt na liniji 635 Split- Stari Grad će dana 30.12.2018. isploviti iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 zbog povratka sudionika Novogodišnje regate.