GURAO CORSU 30 METARA

Vozač preživio nalet vlaka!

24.12.2010 u 12:53

Bionic
Reading

Nepažljivi 23-godišnjak doista je jučer imao sreću u prometnoj nesreći. Mladić je svojim automobilom podletio pod vlak, a u naletu lokomotive koja ga je gurala po tračnicama, prošao je tek s lakšim ozljedama

Nesreća, koja je mogla imati kobne posljedice, dogodila se jučer, oko 15,45 u Pakracu na željezničkom prijelazu bez branika ili polubranika u Ulici Matije Gupca. Budući da na prijelazu ceste preko željezničke pruge nema ni rampe, niti svjetlosne i zvučne signalizacije, nepažljivi 23-godišnji vozač Opel Corse daruvarskih registracijskih oznaka nije se zaustavio.

Ignoriranje prometnog znaka 'stop' moglo ga je skupo stajati. U trenutku kada se našao na pruzi, na njegov je automobil naletio putnički vlak. Lokomotiva je Corsu, u kojoj je sjedio šokirani mladić, 30-ak metara gurala po tračnicama. Sve se to odigralo pred očima 20 zaprepaštenih putnika koji su se nalazili u vlaku koji je prometovao na relaciji Sirač - Banova Jaruga.

Srećom, osim automobila, u nesreći nitko nije stradao. Tek je vozač Corse, pri udaru vlaka, zadobio lakše tjelesne ozljede. Protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog te će platiti novčanu kaznu od 500 kuna.