MRAZ, LED I BRZINA

Vozač poginuo, žena mu teško ozlijeđena

29.01.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Prevelika brzina VW Golfa kojim je upravljao 23-godišnjak te neočišćena, mrazom i ledom okovana vjetrobranska stakla Fiata Brave, kroz koja vozač nije dobro vidio cestu, bili su kobna kombinacija za Ivana J. (67) koji je sinoć teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, a nešto prije četiri sata ujutro od teških je ozljeda preminuo u Općoj bolnici Bjelovar

Nesreća se dogodila sinoć oko 22.45, u Ulici Miroslava Krleže, kada je nakon izlaska iz blagog desnog zavoja 23-godišnji vozač Golfa, uz naglo kočenje, prednjim krajem svog automobila na sredini kolnika udario u Fiat Bravo, koji je u tom trenutku izlazio s parkirališta.

Vozač Fiata nije očistio mrazom i ledom okovana vjetrobranska stakala na svom automobilu te zbog smanjene vidljivosti, pri uključivanju u promet, nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom. Kada je ispred sebe, na sredini kolnika, ugledao automobil, 23-godišnji vozač Golfa, koji je kroz naselje vozio brzinom većom od dopuštene, nije više stigao zakočiti.

Silovito je udario u lijevi bočni kraj Fiata, pri čemu je 67-godišnji vozač Fiata, Ivan J., zadobio teške, po život opasne ozljede od kojih je jutros, nešto prije četiri sata i preminuo u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Zbog teških ozljeda u bolnici je zadržano još dvoje putnika iz Fiata, 60-godišnja vozačeva supruga i 18-godišnji mladić. Vozač Golfa, kod kojeg alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, lakše je ozlijeđen, kao i njegov 20-godišnji suvozač.