SNIJEG + BRZINA

Vozač ozlijeđen u prevrtanju kamiona puna hrane

12.02.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Kamion s prikolicom prevrnuo se sinoć, nešto prije 20 sati, kod mjesta Baćindol nedaleko od Nove Gradiške. Pretpostavlja se da vozač Z.H. (39), koji je u nesreći teško ozlijeđen, zbog snijega nije dobro vidio rub ceste, a zbog neprilagođene brzine na skliskom kolniku nije uspio zadržati pravac kretanja, te je teški teretnjak prešao na suprotni kolnički trak

Nakon što su kotači zahvatili bankinu, Mercedesov kamion s prikolicom se zanio te se prevrnuo na desni bočni dio, prepriječivši prometni trak, dok je prikolica, također natovarena namirnicama, ostala na kotačima. Pri prevrtanju iz kamiona na sve su se strane po cesti rasuli prehrambeni artikli koje je, kako doznajemo, kamion iz Zagreba prevozio u velike trgovačke centre u Slavoniji. U nesreći je 39-godišnji vozač zadobio teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Zbog kamiona koji je zakrčio cestu, promet je od 20 sati i 30 minuta preusmjeren obilaznim smjerovima, a od glasnogovornice PU brodsko-posavske Kate Nujić doznajemo da su prehrambeni artikli, koji su 'preživjeli' nesreću, pretovareni u drugi kamion, dok će teretnjak, za čije je podizanje potrebna specijalna dizalica, tek danas biti uklonjen s ceste, nakon čega će se promet konačno normalizirati.

Protiv 39-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga, kao i protiv 44-godišnjeg vlasnika kamiona iz Velike Gorice, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.