ZAKON JE JASAN

Vozač odbio test na droge, a nikad nije ni položio vozački; kažnjen je sa 20.500 kuna

16.03.2020 u 11:02

Bionic
Reading

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 640 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 267 osoba sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 104 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 je osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 1,77 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 15. ožujka, 34-godišnjakinji koja je zaustavljena prilikom kontrole prometa. Također je utvrđeno da je vozilom upravljala zabranjenim smjerom kretanja i tijekom vožnje nije koristila sigurnosni pojas. Vozačica je isključena iz prometa te joj je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11 tisuća kuna.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u srijedu, 11. ožujka, oko 19 sati, zaustavljen kod Ploča. Vozaču je ponuđen test na prisutnost droga u organizmu kojeg je odbio, te je također utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje kao i da je prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja u naselju.

Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20.500  kuna kao i šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.