TRAGEDIJA U KONAVLIMA

Vozač BMW-a nije imao vozačku!

15.02.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Dosad provedenim policijskim izvidima i izvršenim očevidom utvrđeno da je BMW-om upravljao dvadesetčetverogodišnji R.R. i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. U stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer u mjestu Mlini život su izgubile dvije mlade djevojke.

Dvadesetčetverogišnji R.R. iz Konavala, upravljao je osobnim vozilom marke BMW, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom D-8, smjer zapad-istok.

Ulaskom u lijevi nepregledni zavoj, zbog brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika izgubio je nadzor nad vozilom, udario u nogostup, potom u metalni nosač prometnog znaka, nakon čega je udario u betonsko postolje stupa javne rasvjete i na kraju u autobusnu čekaonicu.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije 20-godišnje putnice, iz Konavala i Zagreba.

U dubrovačkoj Općoj bolnici 24-godišnjem vozaču su konstatirane teške tjelesne ozljede,neopasne po život, a 27-godišnjem putniku iz Konavala lakše ozljede. Obojica su zadržani na daljnjem liječenju u bolnici. Očevidom je rukovodio istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku po čijem nalogu slijedi obdukcija poginulih osoba.

Protiv 24-godišnjeg vozača, koji je otprije poznat policiji, slijedi podnošenje kaznene prijave za ovu prometnu nesreću.