ZAMETENI SNIJEGOM

Vojska dostavlja hranu na području Vrgorca, Imotskog i Trilja

09.02.2012 u 14:09

Bionic
Reading

Na otklanjanju posljedica snježnih oborina u Dalmaciji danas su angažirana četiri kamiona Oružanih snaga RH, koji dostavljaju hranu i ostale potrepštine stanovništvu na području Vrgorca, Imotskog i Trilja, a četiri stroja za čišćenje snijega OS RH čiste ceste Cista Provo-Imotski, Cista Provo-Aržano te Kistanje-Đevrske, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

Na području Vrgorca i Drniša, dva tima po osam pripadnika Bojne za specijalna djelovanja s dvjema motornim saonicama i ostalom opremom za djelovanje u zimskim uvjetima, obilaze stanovnike zametenih sela, dostavljaju potrepštine te, ako je potrebno, izvlače oboljele s tog snjegom ugroženog područja.

Također u bazi u Divuljama i dalje je u pripremi helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) za eventalne potrebe žurne medicinske evakuacije.

Od početka angažmana namjenski organiziranih snaga (NOS) Oružanih snaga RH, 4. veljače, na otklanjanju posljedica snježnih oborina na području Dalmacije, ukupno je bilo angažirano više od 260 pripadnika OS RH i 15-tak različitih vozila i radnih strojeva OS RH, koji su ostvarili više od 400 radnih sati, priopćio je MORH.