STRAST PREMA CIGARAMA

Vojković popušio 110.000 kuna

10.02.2010 u 09:57

Bionic
Reading

Uprava Croatia osiguranja na čelu s Hrvojem Vojkovićem tijekom 2008. godine i deset mjeseci 2009. godine na cigarete i cigare potrošila je nešto više od 110 tisuća kuna

Prema dokumentaciji koju posjeduje Novi list, ovaj iznos za duhanske proizvode u spomenutom razdoblju uplaćen je tvrtki Camelot, uvozniku i distributeru ekskluzivnih cigara, cigareta i duhanskog pribora.

'Proizvodi koje spominjete dio su ukupnih troškova reprezentacije uprave Croatia osiguranja. Radi se o ukupnoj reprezentacijskoj ponudi zajedno s pićem i hranom, a koja je namijenjena osiguranicima, gostima i poslovnim partnerima Croatia osiguranja. Članovi uprave nisu konzumenti navedene ponude', stoji u odgovoru Croatia osiguranja na pitanje vezano za 'duhanske troškove' uprave.

U Croatia osiguranju, međutim, nijedan član uprave, kao ni sektorski direktori, na svom stolu nema cigare ni cigarete koje bi mogao ponuditi poslovnom partneru. Osim toga, u zgradi Croatia osiguranja pušenje je zabranjeno, kao uostalom i na svim radnim mjestima u Hrvatskoj. U vrijeme dok je nastajao predmetni trošak, upravu Croatia osiguranja sačinjavali su Hrvoje Vojković, Damir Mihanović i Ljerka Šeparović. Mihanović je nepušač, dok bivša članica uprave Šeparović kaže da ne želi komentirati ništa u vezi s Croatia osiguranjem.

Predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković danas je također nepušač, ali u razdoblju o kojem je riječ – 2008. i veći dio 2009. godine – njega je itekako držala strast za duhanom. Kako je sam rekao u razgovoru koji je vodio s novinarom Novog lista prije nedavnog intervjua, Vojković je najprije pušio cigarete, a potom prešao na cigare i cigarilose. Duhan je, rekao je istom prilikom, ostavio koncem prošle godine, zbog zdravstvenih razloga, na preporuku marokanskog iscjelitelja Mekkija Torabija.

Dokumentirana suradnja s Camelotom prestaje u listopadu prošle godine, baš nekako u vrijeme kad je predsjednik uprave donio odluku o vođenju zdravijeg života, bez duhanskog dima.