HSLS PRIHVATIO OSTAVKU

Vojković: Nisam više htio biti u političkom blatu

03.02.2010 u 19:00

Bionic
Reading

Nakon zasjedanja stranačkih tijela HSLS-a, predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković istupio je iz te stranke. Središnje vijeće stranke prihvatilo je njegovu ostavku

'Prije nekoliko dana sam poslao priopćenje u kojem sam rekao da se ne smatram političkim projektom Darinka Kosora smatrajući da on razorno djeluje na hrvatsku političku scenu i HSLS. Kosor je u tri mjeseca uspio destabilizirati koaliciju i narušiti odnose u stranci što je uspjelo malo kome. Nisam više htio biti u jednom političkom blatu u kojem tko god da se valja ne može ostati čist.

Upitan za funkciju u Croatia osiguranju, Vojković odgovara: 'Ja sam spreman na sve scenarije, a nitko nije pretplaćen za bilo koju funkciju i nisam rođen na mjestu šefa Uprave Croatia osiguranja. Bitno je da je Croatia osiguranje pod mojim vodstvom dobro poslovalo. Ako gledamo samo ekonomske momente, oni govore jedno, no politička dimenzija govori nešto drugo. U svakom trenutku moj je mandat na raspolaganju: Vladi, premijerki i Nadzornom odboru.

KOSOR: 'Mislio je na blato svoje vikendice'

Nakon Vojkovićevih izjava Središnje vijeće jednoglasno je prihvatilo njegovu ostavku. 'Na njegovo mjesto potpredsjednika stranke najvjerojatnije će biti izabran Dragutin Kranjćec iz Varaždinskih toplica', izjavio je Darinko Kosor.

Darinko Kosor


'Zadnjih mjeseci sve političke stranke imaju političke probleme: HDZ, SDP pa i HSLS, no mi smo večeras na sjednici Središnjeg vijeća jednoglasno to razriješili. Imali smo prijedlog suspenzije Hrvoja Vojkovića, a u raspravi je bilo vidljivo skoro stopostotno jedinstvo što se tiče te odluke', kazao je Kosor te dodao:

'Vojković je bio prisutan, iznio je svoje argumente i kada je vidio situaciju na središnjem vijeću, podnio je pisanu ostavku i pobjegao sa sjednice.'

Kao što je govorio i prošlih dana, Kosor je poručio da će odluku o Croatiji osiguranju ostaviti Vladi i Nadzornom odboru. 'Naš prijedlog na koordinaciji stranaka bit će da novi šef uprave bude nestranačka osoba, odnosno stručnjak koji će na pravi način obavljati svoj posao.'

Kosor je komentirao i Vojkovićevu izjavu da se 'nije htio više valjati u političkom blatu'. 'Možda je mislio na blato sa svoje vikendice. HSLS nije u blatu i nastavit ćemo jedinstveno raditi. Vojković od večeras nije član HSLS-a i više o njemu ne želim ništa komentirati', zaključio je šef liberala.