PREMIJERKA KOSOR

'Vojković nije tema jer imam važnijeg posla'

23.01.2010 u 15:00

Bionic
Reading

Komentirajući mogući odlazak Hrvoja Vojkovića, člana HSLS-a, s čelnog mjesta Croatia osiguranja, te prijetnje koje joj je navodno uputio zbog toga, Kosor je odgovorila da to, u trenutku kada radi važne poslove, ne može biti tema

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu, koji je posjetila povodom Dana mimoza, premijerka Kosor ponovila je da ne želi ulaziti u probleme pojedinih stranaka te da je Vojković jučer u medijima dao 'dobru izjavu' da nikakvih prijetnji nije bilo.

Predsjednica Vlade govorila je i o prvim konkretnim rezultatima mjera za spas gospodarstva, koje očekuje do kraja veljače, te je naglasila da Vlada RH, paralelno s modelom jamstvenog fonda za uspješne tvrtke kojima treba pomoć u izlasku iz krize, priprema i mjere za tvrtke koje su u velikim problemima, a kojima nisu namijenjeni krediti iz tog fonda.

'Najavila sam da ćemo sljedećeg tjedna u Vladi donijeti konkretne kriterije za dobivanje kredita i zakon o jamstvenom fondu te na temelju tih odluka očekujemo prve rezultate za konkretne tvrtke već sredinom veljače, a svakako prvi efekt mjera do kraja veljače', izjavila je predsjednica Vlade.

Premijerka Kosor je kazala i da je Vlada RH ponovno za glavnog državnog odvjetnika predložila Mladena Bajića jer smatra da je dobro obavio svoj posao.
'Dali smo obrazloženje i predlažemo da nastavi raditi svoj posao u skladu s poznatom činjenicom da borba protiv korupcije mora biti borba do kraja, bez ostatka i bez zaštićenih po bilo kojoj osnovi', istaknula je.