IZNUDA BATINAMA U PRINCESSU

Voditelju striptiz-bara deset mjeseci uvjetno

02.06.2009 u 22:08

Bionic
Reading

Voditelj i konobar u noćnom klubu Princess, 25-godišnji Sebastian Paunović i 30-godišnji Zoran Vresk , u ponedjeljak su na Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđeni na deset mjeseci uvjetno uz trogodišnji rok kušnje jer su od studenta iz Irana, Hameda C., batinama naplatili račun te mu uzeli oko 8900 kuna

Mladić je 17. travnja ove godine, ni ne znajući gdje ulazi, došao u Princess. S animir-damom je popio piće, a račun je dobio u iznosu od 5000 kuna. Paunović i Vresk te ga počeli mlatiti kada nesretni student nije želio platiti račun.

No, to nije jedini slučaj u Princessu, Prije nekoliko dana, mediji su objavili priču o trojici prijatelja od kojih je Paunović u baru Princess za tri ulaznice, tri piva i tri bočice 'šampanjca', koja su na prevaru stigla za njihov stol, pokušao iznuditi 6.429 kuna.

Nedugo nakon neugodne epizode, budući da nisu imali toliko novca za platiti pretjerani račun, klub Princess, odnosno tvrtka Arte, protiv njih je pokrenuo predsudski proces, a na kućne adrese su im stigle obavijesti o ovrsi.

'Zajedno smo imali čak 1.100 kuna u džepovima i bili smo sigurni da će nam to biti dovoljno, pa čak i za posjet skupljem klubu', ispričao je 21-godišnji mladić koji je želio ostati anoniman.

Na vratima ih je, kaže, dočekala iznimno ljubazna žena 40-ih godina, koja ih, kao ni itko drugi, nije upozorila da se ulaz plaća sto kuna. Sjeli su za stol i naručili tri Heinekena.

Drugooptuženi Zoran Vresk

'Vidjeli smo da malo pivo stoji 48 kuna, ali nismo se bunili. Mislili smo, ovdje su malo više cijene, ali imamo novca. Za nekoliko minuta za naš su se stol priključile tri-četiri cure koje su do tada sjedile za šankom. Prišao nam je konobar, odnosno poslovođa, a kako smo kasnije vidjeli po fotografijama, radi se o Sebastijanu Paunoviću i pitao nas hoćemo li platiti piće djevojkama, na što smo pristali. No nismo ni stigli djevojke pitati što žele popiti, a Paunović je već odjurio i vratio se s tri male bočice šampanjca Pommery', objasnio je Jutarnjem drugi 21-godišnjak.

Odmah su shvatili da su namagarčeni, no bilo je kasno. Za deset minuta stigao je i račun: tri ulaznice po 100 kuna, tri Heinekena po 48 i tri Pommeryja po 1.995 kuna. Kada su vidjeli iznos od 6.429 kuna, prišli su šanku i rekli da nemaju dovoljno novca. Nakon toga, kako tvrde, Paunović je počeo svoj 'tretman'.

Odveo ih je u ured za koji je rekao da je pod videonadzorom. Upozorio ih je da ‘svi prije ili kasnije plate’. Prijetio im je sudskim procesom i dugom koji će na kraju narasti na 100.000 kuna.

Morali su potpisati izjavu da su dužni novac i da će ga vratiti za nekoliko dana te da su izjavu potpisali bez prisile. Za onih 1.100 kuna koje su imali umanjio je dugovanje koje je napisano u izjavi. Uzeo im je novčanike, vadio kartice i provlačio ih kroz POS aparat. Morali su mu reći PIN-ove. Budući da nisu imali novca, vratio im je kartice, a jednom od njih uzeo je mobitel.

Na dan kada su trebali isplatiti novac, majka jednog od mladića otišla je u klub i uspjela od Paunovića povratiti i sinov mobitel.