PODIGNUTA OPTUŽNICA

Voditelj ronjenja optužen za smrt Talijana

30.11.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti pred Općinskim sudom u Puli podignuta je optužnica protiv Siniše Nadija (48) te protiv tvrtke Nadi scuba na čijem je čelu

Prema optužnici, okrivljenog Sinišu Nadija se tereti da je u kolovozu prošle godine, kao direktor tvrtke Nadi scuba i kao voditelj ronjenja, iako je bio svjestan da prilikom ronjenja može doći do odvajanja pojedinog ronioca od grupe i njegovog zalutavanja, izgubljenosti i napada panike, nehajno postupao odnosno nije stalno i izravno nadzirao grupu ronioca niti se pripremio za eventualni žurni uron, a što je protivno Pravilniku o obavljanju podvodnih aktivnosti i Standardima hrvatske ronilačke škole.

Naime, kako je opisano u optužnici, kada se jedan od ronioca, talijanski državljanin M. R., odvojio od skupine, voditelj ronjenja nije poduzeo radnje potrage za njim, uslijed čega je kod izgubljenog ronioca došlo do utapanja i smrti.

Nadalje, drugookrivljeno trgovačko društvo Nadi scuba tereti se pak da je radnjama svojeg direktora povrijedilo dužnost postupanja po propisima o zaštitnim mjerama i time izazvalo opasnost za živote ljudi, čime je prouzročena smrt talijanskog ronioca.