GRADSKA OPORBA TRAŽI SJEDNICU VIJEĆA

'Vodice se po noći pretvaraju u grad poroka, nemorala i razvrata'

20.08.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Potaknuti aktualnim događanjima u Vodicama, prije svega 'napadima na gradsku imovinu, slučajevima podmetanja požara, fizičkim obračunima u diskoteci Hacienda i učestalim remećenjem javnog reda i mira', SDP grada Vodica te vijećnici te stranke u Gradskom vijeću, traže hitnu tematsku sjednicu vijeća

U obavijesti koju je predsjednica GO SDP-a grada Vodica Marija Alfirev poslala medijima, obrazlaže se kako socijaldemokrati žele sjednicu Gradskog vijeća na temu aktualne situacije u turizmu Vodica.

SDP-ovci smatraju da je krajnje vrijeme da se politički akteri u gradu, predstavnici organizacija i građana Vodica sastanu i razmotre uzroke lošem stanju.

Drže kako su neke 'odluke Gradskog vijeća, odnosno njegove vladajuće većine, izravno utjecale na razvoj nemilih događaja i da je nužno iznova provesti široku i transparentnu raspravu o svim odlukama koje utječu na smjer razvoja i kvalitetu turizma u Vodicama'.


SDP-ovce osobito zabrinjava što se u vrlo kratkom vremenu u Vodicama zaredalo nekoliko incidenata kojima je narušen javni red i mir.

Najprije su nepoznate osobe u svom noćnom divljačkom pohodu devastirale bunare na glavnom vodičkom trgu, potom su dvojica mladih Splićanina namjerno uzrokovali veliki požar koji je zaprijetio naselju Srima, a potom su se protekla dva vikenda u diskoteci Hacienda dogodila dva izdvojena incidenta s ozlijeđenim osobama.

Na koncertu Željka Samardžića pretučen je mladić iz Šibenika, a te iste večeri netko je pucao i bacao kamenje na fasadu i krov Haciende, da bi već idućeg vikenda na koncertu Severine bio izboden 32-godišnji Zagrepčanin.

Zbog svega toga prije tri dana isti su zahtjev uputili i gradski HSS-ovci.

U svom priopćenju HSS-ovci su naveli kako se Vodice u večernjim, noćnim i jutarnjim satima 'pretvaraju u grad poroka, nemorala i razvrata svih vrsta s obzirom na učestala, neprimjerena i vandalska zbivanja zadnjih mjeseci'.

Vodički HSS-ovci su predložili da se na tematsku sjednicu pozovu predstavnici turističke zajednice Grada Vodica, ceha obrtnika i ugostitelja, hotelijerskih kuća, ACI marine, MUP-a te predsjednici svih političkih stranaka.

Navode kako bi se na taj način kroz kvalitetnu i argumentiranu raspravu pokušalo pomiriti različite interese te iznašlo najbolje rješenje za novonastalu situaciju u gradu.