sanader za sankciju

Vodeći dalmatinski hadezeovac izbacio bi Culeja, a o aferi predsjednica vs. obavještajci kaže: 'Ona zna na što misli i pojasnit će kad dođe vrijeme'

19.12.2019 u 10:58

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader na stranačkoj konferenciji u Splitu najavio je da će saborski zastupnik Stevo Culej, koji je otvoreno podržao Miroslava Škoru, snositi sankcije o kojima će odlučiti tijela stranke

'U svakom uređenom društvu znaju se pravila ponašanja, od vrha do dna. HDZ je ozbiljno organizirana stranka koja ima svoja jasno definirana pravila ponašanja i obveza je svih članova ponašati se onako kako propisuju naši akti i dokumenti', rekao je Sanader.

Na zamolbu da komentira Culejevu usporedbu svoje stranke i JNA, s obzirom na to da je izjavio da 'nije najavljivao odlazak iz JNA, pa neće ni iz HDZ-a', Sanader je kazao da ih ovaj zastupnik nije izjednačio nego je 'samo uspoređivao svoj osobni postupak'. Komentirao je i sporne predsjedničine izjave o korupciji u tajnim službama:

'Predsjednica sve rekla i apsolutno stojim uz njene izjave. Ona zna na što misli i pojasnit će kada za to dođe vrijeme', dodao je Sanader.

Svi vodeći ljudi splitsko-dalmatinskog HDZ-a okupili su se na završnoj konferenciji za novinare kako bi objavili punu mobilizaciju pred prvi krug izbora u nedjelju. Noć ranije, splitski HDZ-ovci imali su veliki motivirajući sastanak u jednom gradskom hotelu.

Župan Blaženko Boban požalio se da u vrijeme Milanovićeve vlade nijedan ministar nije navratio u njegov rodni Solin, dok je znojenje i gubitak riječi Miroslava Škore tijekom predizbornog sučeljavanja na HRT-u označio kao dokaz da je i on 'alat u rukama drugih'.