MITROVIĆEVO OBEĆANJE

Vlasnik TV Pink zabranio reklamiranje hrvatskog turizma

03.08.2011 u 15:50

Bionic
Reading

Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, burno je reagirao na oglas za prodaju njegove luksuzne jahte El Bosco, koja je zaplijenjena prošle godine u Hrvatskoj zbog kršenja hrvatskih carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu

'Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma (na TV stanicama u Mitrovićevom vlasništvu). Također, više nikada nećemo biti u prilici zataškavati incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na ljetovanju u Hrvatskoj. Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj da za vrijeme vlasti gospođe Jadranke moja noga neće više kročiti tamo', izjavio je Mitrović, prenosi srbijanski Blic.

Hrvatska carinska uprava u Jutarnjem listu objavila je oglas za prodaju luksuzne jahte Željka Mitrovića na dražbi u Dubrovniku 17. kolovoza. Početna cijena je 23.636.000 kuna - nešto više od tri milijuna eura bez carine, poreza i drugih davanja.

Od Mitrovića je traženo da plati dva milijuna eura carine i poreza, što je on odbio i uložio žalbu, ali je jahta 'El Bosco' postala državno vlasništvo.

Luksuznu jahtu dugačku 31 metar sa šest kabina i dvije palube Mitrović je kupio 2007. na Croatia Boat Showu u Splitu, a poznavatelji procjenjuju da joj cijena tada nije bila manja od 10 milijuna eura.