UHIĆENJE

Vlasnik narodnjačkog kluba pucao u goste

03.05.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Policija je uhitila osobu koja je u subotu oko 5,30 sati u Kaštel Lukšiću, na Cesti dr. Franje Tuđmana pucala iz vatrenog oružja teže ozlijedivši dvije osobe u jednom narodnjačkom klubu, priopćila je jutros Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske

Riječ je o A. G. (30), vlasniku lokala, za kojeg se osnovano sumnja da je pucavši iz pištolja CZ, kalibra 7,65 milimetara, u narodnjačkom klubu Oaza, ozlijedio u desnu potkoljenicu T. Š. (24) iz Kaštel Novog, a M. B. (30) pogodio u leđa. Osim njih u pucnjavi je lakše ozlijeđen i S. I. (38) iz Kaštel Kambelovca koji je zadobio okrznuće streljivom na šaci desne ruke.

Policija sumnja da je do pucnjave došlo nakon što su oko 4,30 sati, u Oazu došla ta trojica mladić. Nakon toga je jedan od njih fizički napao 22-godišnjaka T.S. te je došlo do fizičkog sukoba između trojice redara s jedne strane, i navedene trojice, s druge strane. Potom je vlasnik lokala A.G., vjerojatno želeći primiriti situaciju u lokalu, izvadio pištolj i ispalio više streljiva.

Policija je na mjestu događaja pronašla dvije čahure i tri komada streljiva, a u blizini lokala odbačen pištolj. Tijekom očevida je pretražen lokal Oaza i sedam automobila. Vlasnik lokala je 'zaradio' kaznenu prijavu zbog ubojstva u pokušaju i tijekom nedjelje će biti priveden na saslušanje kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Splitu.