dom za starije i nemoćne

Vlasnici 'Zelene oaze' prenoćit će u pritvoru

04.02.2020 u 20:49

Bionic
Reading

Uhićeni supružnici, vlasnici Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu, u kojem je u siječnju ove godine u požaru poginulo šestero štićenika prenoćit će u pritvoru, a u četvrtak će sudac istrage odlučiti hoće li ostati u istražnom zatvoru

Nakon što ih je jutros ispitala krapinsko-zagorska policija, a poslijepodne i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo doznaje se kako tužiteljstvo želi da ostanu u istražnom zatvoru zbog utjecaja na svjedoke.

O tom bi zahtjevu sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda trebao odlučiti u četvrtak.

Odvjetnici optuženih novinarima su uoči ispitivanja u tužiteljstvu kazali da neće iznosti obranu te da će u nastavku kaznenog postupka vidjeti hoće li promijeniti odluku.

Zbog zapaljenja grijalice šestero se ugušilo ugljičnim monoksidom

Odvjetnik vlasnice Igor Cišper kazao je i da je, prema onome što im je predočeno, požar doma izazvalo zapaljenje grijalice te da je do smrti šest osoba došlo je zbog gušenja ugljičnim monoksidom.

Tragedija u kojoj je izgorjelo šestero štićenika privatnog doma Zelena oaza u Andraševcu dogodila se u subotu, 11. siječnja, u ranim jutarnjim satima, a do požara je došlo na pomoćnom objektu smještenom uz glavnu zgradu Doma.

Nakon tragedije, ostali su korisnici izmješteni u druge ustanove ili su ih članovi obitelji odveli natrag kući. Obavljen je i inspekcijski nadzor iz nadležnosti inspekcije rada i zaštite na radu te sanitarne i građevinske inspekcije, nakon kojeg je utvrđen niz propusta u radu Doma.

Zelena oaza vlasnici privođenje Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL