INCIDENT U KARLOVCU

Vlak oštetio još neizgrađeno stajalište

10.09.2009 u 18:22

Bionic
Reading

Prevozeći specijalni teret, vlak je zapeo za željezničko stajalište u izgradnji. Riječ je o prvoj željezničkoj postaji te vrste u Hrvatskoj, vrijednoj čak deset milijuna kuna

Teretni vlak na pruzi Zagreb - Rijeka u utorak oko podneva zapeo je za novoizrađeni peron budućeg željezničkog stajališta Karlovac - Centar te ga oštetio u dužini od oko dva metra.

Do oštećenja je došlo, tvrde u HŽ-u, zbog kvara hidraulike vagona kod izmicanja izvanredne pošiljke. Iako HŽ tvrdi da se nije mogla dogoditi veća tragedija jer je vlak prometovao smanjenom brzinom zbog izgradnje perona, upravo to zabrinjava jer vlak je na putu od Podsuseda do Skrada zapeo jedino u Karlovcu, i to na mjestu gdje je vozio tek nekoliko kilometara na sat, piše Jutarnji.hr.

Ovo stajalište vrijedno deset milijuna kuna već je trebalo biti otvoreno. Izvođač radova klasni s rokovima. Specifičnost ovog stajališta koje se nalazi nasuprot karlovačkog autobusnog kolodvora je da će na njemu stajati samo lokalni putnički vlakovi. Ostali vlakovi i dalje će stajati samo na željezničkom kolodvoru Karlovac, udaljenom od stajališta svega petstotinjak metara.

Putnici koji žele putovati do Splita nagibnim vlakom, najprije moraju na ovom stajalištu sjesti na lokalni vlak i odvesti se njime do kolodvora pa tamo pričekati svoju vezu za Split.